Vem är jag?


Jag heter Ing-Mari Lindh, och bor strax utanför Värnamo, tillsammans med maken Anders, katten Pringels, några höns och tre flattar, syskonen Yoda och Leicy 8 år och Tikka snart 4 år. Jag är hundägare sen 1991 och köpte den första flatten 1997.

Jag har ett förflutet som räddningshundförare med två internationella räddningshundar bakom mig, men idag är det mestadels jakt-apportering som gäller. Fantastiskt rolig träning, och när man också får möjligheten att apportera på jakt, så är det ju en extra krydda. Vid sidan av jakten blir det ett och annat viltspår, och vi har också provat på Specialsök och skulle vilja göra mer av det framöver.

Min hundresa började inom Svenska Brukshundklubben, och där är jag utbildad till Instruktör B, räddningshundinstruktör, räddningshunddomare och MH-figurant. I nuläget dock bara aktiv med det sistnämnda. Inom Svenska Spaniel- och Retrieverklubben har jag blivit funktionär,  testledare och nu nyligen även beskrivare för FB-R.
Två terminer (15 hp) Hundens Beteendebiologi via Linköpings universitet finns också i mitt bagage, liksom SKK's Uppfödarutbildning, klar januari -22.

Mål med min uppfödning:


Jag vill föda upp friska och sunda flatcoats, som både fysiskt och mentalt har alla de egenskaper som krävs för att bli till nytta och glädje för sina ägare under många år. Jag önskar en välbalanserad kombination av samarbetsvilja - Will To Please - och förmåga till självständigt arbete. Målet är kompetenta jakthundar som även kan prestera i topp på prov och tävlingar.

Samtidigt är även en hårt arbetande flat en familjehund under merparten av dygnets timmar, och därför vill man såklart att de är  trygga, stabila och kan koppla av i hemmet. 

Även om prio 1 för mig är arbetsmässigt så bra hundar som möjligt, så är det ett mer långsiktigt mål att få fram hundar som även står sig bra i utställningsringen.

I valpen som lämnar min kennel vill jag att den nya ägarens allra bästa vän och  soulmate ska finnas.