31 augusti
Valparna är utflugna sen några veckor tillbaka. Alla utom Fröken Kaprifol, min egen lilla Kapri, och också Herr Säv, alias Dunderklumpen, alias Sir Väs, alias Vispen, som inte har hittat rätt hem. I skrivande stund känns det som att han får bli kvar hos oss. Att bara tänka på att sälja honom nu gör väldigt ont i hjärteroten... Skulle det perfekta hemmet och den perfekta ägaren dyka upp så får vi ta oss en ny funderare.

Rapporter och bilder från valparnas nya hem ramlar in och alla har fått toppenfina ägare!!

19 juli 2022

Veckorna rusar, och om bara 2,5 vecka ska valparna som nu fått namn efter Elsa Beskows saga Blomsterfesten i Täppan, flytta till sina nya hem!! Valparna är pigga och nyfikna,  lekarna blir vildare och vildare, och upptäckarlusten är stor! Och så är de förstås galet söta också... 

Någon hane finns kvar att tinga till rätt hem!

11 juli 2022

Mer än fyra veckor har de hunnit bli, de små juvelerna! De har hunnit bli avmaskade, äter lite vanlig mat, leker och stojar och provar sina ljud i leken. I fredags fick de komma ut för första gången, och är nu ute några gånger korta stunder varje dag.

I lördags hade vi en första träff med några av de blivande valpköparna. Jättekul att träffas!! 

Någon hane finns kvar att tinga till rätt hem!

20 juni 2022

Valparna är tio dagar och de växer och utvecklas så fort, så inte ens jag som ser dem hela tiden hinner med! De har börjat prova vad bakbenen ska användas till, och alldeles snart kommer de att öppna ögonen. 

Vi hade lite dramatik här i förra veckan, när Tikka fick livmoderinflammation och blev inlagd på Evidensia i Växjö. Planen var visserligen en kortvarig inläggning, men den blev ännu kortare då det inte fanns något jag gjorde som fick valparna att acceptera nappflaska. Nu mår alla bra, och om det inte tillstöter något ytterligare, så tror jag att krisen är över. Jag är oerhört tacksam för de människor - ni vet vilka ni är - som orkade lyssna på min oro och mina tårar den dagen, Tack för värdefulla tips och tröst. 

Fortfarande finns valpar att tinga från denna kull med dokmenterat fina jaktlinjer! Tveka inte att höra av dig vid intresse! 


11 juni 2022

VÄLKOMNA!

I fredags kom de, Tikka och Lois valpar! Så otroligt fascinerande att se hur instinkterna kickar in, och Tikka löste allt utom en besvärlig navelsträng helt själv. Resultatet blev tio fina valpar, sju hanar och tre tikar. Ett par är lite mindre än de andra, men alla är pigga och äter bra.
Kontakta mig om du är intresserad av en valp ur denna fina kull!

9 maj 2022

Dräktighetsultraljud på Tikka idag, och det bekräftade det jag trodde. Tikka är dräktig!! Något antal vet vi förstås inte, men veterinärens bedömning är att det i alla fall är ett rejält gäng valpar i hennes mage!! Läs mer under valpar, och tveka inte att höra av dig om du är intresserad!

9 april 2022

Tikka är parad!! Nu blir det några långa veckor att vänta innan vi vet resultatet!!

7 maj 2022

Idag har jag varit i Vaxholm och gjort min examination till Beskrivare FB-R! Allt gick bra, och när de formella kvarnarna har malt klart kan jag ha egna beskrivningar i FRK Smålands regi!

1 februari 2022

En sorgens dag. Sent igår kväll tvingades vi ta farväl av Pinja.
En skada för två veckor sen (sannolikt ett diskbråck i nacken, eventuellt i sällskap av en tumör) blev akut riktigt illa! Trots en dunderdos av smärtlindring hade hon fruktansvärt ont och det svåra beslutet blev det enda rätta. 

Farväl, fina Pinja -  jag är övertygad över att din hundhimmel är fylld av fallande änder!

27 januari 2022

Uppfödarutbildningen är avklarad, och jag blev godkänd på alla delar!

10 januari 2022

Helger och härlig ledighet är över! Vi tränar när vädret tillåter, och i övrigt väntar vi bara på att Tikka ska börja löpa...