J Lyckefjärds Diamond Peak - Tikka
Född: 2018-02-21

HD: B/B

ED: 0

Ögon: ua


Jakt: 3:pris ökl

Viltspår: Godkänd anlagsklass
Utställning: Excellent junk

Övrigt: Genomfört MH m gk skott,

Min fina Tikka, som kom som en ängel precis när det började ljusna efter en tuff period i livet. Väldigt enkel som valp, men var sedan tonåring lääänge innan hon landade och vi fick till både relation och arbete! Tikka är en kul hund, glad som få men väldigt balanserad och stabil. Har inte hunnit få jättemycket rutin på jakt ännu, även om vi har varit med på andjakter några gånger, och fått en hel del fåglar. Nu blir det valpar under sommaren -22 och sedan en satsning på jakt- och tävlingssäsong till hösten!

SE VCH Coatfloats Prinsessan Leia - Leicy
Född: 2014-01-12


HD: B

ED: 0

Ögon: ua


Jakt: 1:a pris nkl B-prov, 1:a plac 95 p nkl WT, 2:a plac 78 p ökl WT.

Viltspår: SEVCH
Nosework: GK doftprov

Övrigt: Genomfört MH m gk skott,

Min högt älskade prinsessa som började följa fåglar på himlen med stort intresse redan när hon var 12-13 veckor gammal. Tyvärr har vi inte alltid har velat exakt samma saker hon och jag, även om det har blivit avsevärt bättre de senaste åren! En sån där hund som pendlar mellan att glänsa och att fullständigt packa ihop... Prov och tävlingssvängen har vi väl inte lyckats så strålande med, men efter flera b-provsstarter och på "ett försök till sedan får det vara" så går hon ut och sätter inte ett en tass fel, trots att vattenarbetet var tufft i halv storm, och 1:a-priset var vårt!

Hon är en fröjd att ha med på jakt, då hon har koll på fåglarna och inte ger sig (iofs inte heller så gärna kommer på inkallning) förrän de är hittade. 

Hon blev godkänd anklagsklass viltspår, men sen tappade matte farten med träningen, och utan några som helst förväntningar kastade jag in en anmälan till ökl för sällskaps skull när kompisen skulle gå, och en månad senare hade vi tagit tre raka ettor, och SEVCH. Nu vill vi bara få prova våra kunskaper på riktiga eftersök...

Coatfloats Master Yoda - Yoda


HD: A

ED: 0

Ögon: ua


Övrigt: 
Godkänd Anlagsprov Räddning
Godkänd Delprov 1 Räddning
Godkänd Delprov 2 Räddning

Genomfört MH med gk skott

Husses fina kille som skulle blivit räddningshund, men föll på mållinjen... En stor personlighet, som numera mest är hemmahund, men både söker, spårar och apporterar för husbehov. 

Coatfloats Pina Colada - Pinja

2009-12-09 - 2022-01-31


HD: A

ED: 0

Ögon: ua


Jakt: 3:e pris ökl (B-prov)
Utställning: Excellent jkl

Övrigt: Genomfört MH m gk skott,


Glada, heta, roliga Pinja blev den första hunden som jag uteslutande tränade jakt med, och den första hunden jag fick möjligheten att apportera "på riktigt" med. Många jakter och många fina fåglar blev det under alla år tillsammans med henne! När Pinja blev mamma till en valpkull på Kennel Coatfloa.t, kunde vi inte låta bli att behålla varsin valp, Leicy och Yoda.

TJH(RDH) LP1 Coatfloats Las Cabrillas - Hedvig
2005-02-05 - 2018-10-17

HD: A

AD: ua

Ögon: ua


Lydnad: LP1, 2:a pris lkl 2

Utställning: 2 ökl

Övrigt: MH med gk skott. TJH Räddning. Godkänd Mission Reainess Test (x 2)  = Internationell Räddningshund, och med i Swift (Sweden International Fast respons Team)

Hedvig... Jag skulle nog kunna skriva en roman om henne. Hedvig lämnade ingen oberörd! Hon var min "once-in-a-lifetime", hunden som för alltid kommer att vara otroligt speciell för mig. Med henne var jag beredd att resa till jordens bortre hörn för att rädda människor i nöd. Med henne delade jag liv och sovsäck, och vi litade blint på varandra. Hedvig var en fruktansvärt bra räddningshund, en arbetsmaskin med ett fokus och självförtroende som överträffade det mesta. Det är en förmån att ha fått äga och föra en sådan hund, och jag är otroligt stolt över det vi åstadkom tillsammans.

TJH (RH) Topolio - Haddock
2002-01-28 -2015-09


HD: A
ED: 0


Haddock var Anders andra räddningshund. Tyvärr blev det en kort karriär för honom också då det dök upp lite hälsoproblem. Haddock var verkligen Energi personifierad. Eller hundifierad. Killen som springa vid cykeln en mil, för att sedan ta ett glädjerus i hagen när man kom hem med honom.

Vi gjorde några tappra försök att utveckla jaktbitarna med honom, men ska vi vara helt ärliga så kunde vi alldeles för lite för att ge honom rätt förutsättningar. 
En otroligt charmig och rolig hund som satte stora avtryck hos oss båda.

TJH (RH) Roghöjdens Raffiga Maiden - Maiden
1997-11-03 - 2011-08-26

HD: A
ED: 0
Ögon: ua

Jakt: 2:a pris nkl
Viltspår: Godkänd anlagsklass
Utställning: 2 ökl
Övrigt: Internationell Räddningshund, MH


Maiden, min hjärtevän och lakritstroll. Hon var min första flat och den första hund som köptes med ett syfte - att bli räddningshund. Det var mitt enda och stora mål och det uppnåddes med god marginal, då hon även blev uttagen till Internationella styrkan med avtal med Räddningsverket. Maiden var nog tidernas enklaste hund, hon bara fanns vid min sida och när man introducerade något nytt för henne, så funderade hon helt kort, och sen "menar du så här" och så bara gjorde hon det man bad henne. Jag har verkligen inget minne av att vi tragglade med nånting!
Med henne kom introduktionen i jaktapportering, och vid sidan av räddningshundträningen tränade vi en del och kom också ut på några prov

Gomez

1994-10-10 - 2003-01-15

Gomez kom till världen som ett resultat av en tjuvparning mellan Bessie och grannens schäfer. 
Alltså 50/25/25 schäfer/bordercollie/labrador.


Räddningshundträningen kom igång lite sent, men den 9 oktober 1999, två dagar före hans femte födelsedag, klarade han sitt SRV-prov (det prov som idag betecknas certprov) och blev godkänd på RHFU i Revinge tillsammans med husse och förare Anders, i januari år 2000.  Karriären som räddningshund blev dock kort - i december 2001 drabbades han av akut hälta och röntgen visade att han hade svåra höftledsfel med kraftiga pålagringar på båda höfterna. På den tiden var det inte ett krav att röntga innan man startade utbildning till RH.
Han ställdes av från räddningshundsverksamheten permanent, men kunde med medicinering få leva ytterligare ett lyckligt år som enbart sällskapshund. Under vintern 02/03 förvärrades hans besvär, och vi fick fatta beslutet att han aldrig mer skulle behöva ha ont...

Bessi
1992-04-02 - 2007-02-23

Bessie, som var till hälften bordercollie och till hälften labrador, kom hem till oss som valp på försommaren 1992. Vi hade väl egentligen ingen tanke på att bli "hundmänniskor" innan dess. Ville bara ha en aktiv skogskompis, men att hon skulle grundtränas hade vi väl klart för oss. Började på en valpkurs, och därefter på en fortsättningskurs, och sen var karusellen igång. Ett studiebesök hos räddningshundgruppen och jag var fast.

Men Bessie blev aldrig någon räddningshund. Trots att vi tränade och kämpade länge så höll det inte i provsituationerna. Men under i stort sett hela sitt liv fick hon någon gång emellanåt följa med och hitta några figuranter. 

Bessie var ett energiknippe, och jag var helt grön på att träna hund. Vår resa var inte alltid så enkelt, och ibland undrar jag vad det hade kunnat bli av en sån hund om man hade fått den idag...
1994 gjorde grannhunden som var en schäfer inbrott i hundgården, och resultatet blev fem valpar. På den tiden tog man hand om de blandraser som råkade bli, istället för att skapa dem... Hade jag då känt till att man kunde avbryta en oönskad dräktighet, så hade vi säkert gjort det.

Denna svarta juvel lärde mig otroligt mycket om inlärning! Hon hade en mycket säker näsa, och var under en period ganska duktig på att hitta kantareller. Fast hon behöll dem gärna för sig själv och åt snabbt upp dem innan matte hann fram för att plocka...

Bessie var en fantastiskt pigg och glad hund, ända fram till de allra sista dagarna, då hon blev allvarligt och akut sjuk.

Tamar's Darling Effie - Steffie
1985-1998


Steffie var en omplacering som kom till oss, sex år gammal, på sommaren 1991 eftersom dåvarande husse och matte flyttade till lägenhet. Hos oss fick hon vara sällskapshund och det passade henne ypperligt. Steffi var i ärlighetens namn en ganska speciell och egensinnig hund! Dessutom väldigt rädd för skott och åska mm, även om det blev en aning bättre med åren.
En av hennes roligare specialiteter var att sortera tigerkaka - alltså skilja den ljusa sockerkakan från den med chokladsmak, och sedan äta upp bara den ljusa. Kanske visste hon mer än vi då, att hundar inte ska äta choklad... Men hon gjorde likadant med det foder hon fick, som bestod av ljusa och mörka torrfoderkulor. Åt de ljusa först, och var hon fortfarande sugen sen så åt hon de mörka också...

Vid tretton års ålder blev hon akut sjuk och vi fick ta beslutet att inte röntga och operera utan låta henne somna in.