Tikka är dräktig!!
Valpar väntas i juni, för leverans i början/mitten av augusti

u: Lyckefjärds Diamond Peak, "Tikka"
e: Elemors Choice Of Lois, "Lois"
(Stamtavla; se längst ner på sidan)
Fler bilder på Tikka och Lois hittar du här

Tikka är nu parad med Lois, en genomtrevlig och väldigt duktig hane som jag har haft förmånen att se och följa på nära håll sen han var valp. Tikka och Lois är jämngamla, och jag tror knappt att de var ett år gamla, innan tanken på att kombinera dessa två slog rot på allvar! Nu är det fantastiskt roligt att det blir av, och vi kan förstås bara hoppas på att allt går vägen! Jag är enormt tacksam över att jag får använda Kerstins fantastiska kille till min allra första kull! 

Jag vill i första hand sälja valp till den som vill träna/tävla inom retrieverjakt och/eller jaga praktiskt. Men huvudsaken är ändå att man vill arbeta med sin hund på ett eller annat sätt! Jag kommer att erbjuda valpträffar och träningshjälp, och när valparna är ungefär ett år gamla anordnas FB-R. Är du intresserad av en valp ur denna kombination, så ta kontakt med mig, Ing-Mari Lindh.

Tikka är som flatten ska vara - glad och vänlig på ett balanserat sätt. Hon är livlig men inte het eller stressig. Hon leker gärna, men kan snabbt samla ihop sig och bli fokuserad på en uppgift. 

Tikka tränas främst för jakt, både praktisk jakt och för prov och tävling. Hon är följsam och behaglig att ha vid sin sida, uppmärksam men stadig, lugn och tyst. Hon arbetar gärna i vatten och är en god simmare. Tikka tar allt vilt vi har träffat på, från blåmes som flugit in i ett fönster till gås, (även om det sistnämnda är ganska besvärligt) men finge hon välja skulle hon ta kanin varje gång.

Vi har inte ägnat jättemycket tid åt viltspåret, men hon har koll på läget och spårar i ett behagligt tempo. Utöver detta har vi provat på Specialsök, och vi tycker båda att det är riktigt roligt, men tiden har inte räckt till att jobba vidare med det. 

Hemma smälter hon in i både hund- och människoflock, och funkar även alldeles utmärkt med andra hundar, men blir det för stökigt i sällskapet så går hon hellre undan än biter ifrån.

Jakt: 3:a ökl
Viltspår: Gk anl.klass
Utställning: Excellent junkl.
Övrigt: Genomfört MH, Genomfört FB-R
Höfter: B/B
Armbågar: 0
Ögon: ua

Kerstin skriver om Lois:

Lois kommer från en kull som är både jämn och bra,  och han är en hane av den mindre modellen.

Lois är väldigt tacksam att jobba med alltid pigg och glad samtidigt som han har ett stort fokus på sina arbetsuppgifter. Jakten är det roligaste vi vet, det gäller både träning och prov samt att vi även går som apportör på en hel del jakter.

Det som jag uppskattar mest med honom är hans on/off knapp, han är tyst och lugn i passiviteten och sen när det jobbas är det full fart.

Jakt: Uppflyttad till elit på både A- och B-prov. Godkänd vinnarklass off. WT
Utställning: VG (DK)
Höfter: A/A
Armbågar: 0
Ögon: ua